Відкрила для себе новий рецепт ласощі до чаю за хвилини. Чоловік з донькою просять ще готувати це печиво
Дійсно за хвилини робиться дуже смачне печиво, якого ви точно не купите ну в одному магазині. Тонке, легке, з насінням і зернятками, які роблять його ще й корисним.
На приготування звичайно піде не 5 хвилин, але менш ніж за півгодини дасте ради. За цей час я зробила два види печива з різними начинками – зернове і макове. Так як пробувала цей рецепт робити перший раз, то готувала трохи і пошкодувала) З’їли все швиденько) Донька з чоловіком були в захваті, коли спробували.
Печиво зернове – рецепт. 2 печива з одного тіста
Інгредієнти для тіста:
- 100 мл гарячої води,
- 100 мл рослинного масла,
- 0,5 ч. л. солі,
- 1 ст. л. цукру,
- 200 г борошна + 50 г крохмалю. Якщо немає крохмалю, тоді борошна використовувати не 200, а 250 г,
- 1 ч. л. розпушувача.
- Додатково – 1 яйце (змастити тісто), насіння, кунжут на посипання – за смаком. У другому печиво я використовувала мак.
Приготування печива
Борошно обов’язково просіяти з розпушувачем. Змішати воду, масло, цукор і сіль. Поступово всипаючи борошно, замісити туге тісто. Воно виходить саме таким. пружним, блискучим і зовсім не липне у руках. Сформується в один шар, який викласти на стіл стразу застелене папером.
Розкачати тонко. Для зручності я розділила на дві частини. На
Це з однієї половинки.
Посипати насінням, кунжутом і качалкою злегка прокатати, щоб така “посипання” добре приклеїлася до тесту. Зверху обмазати яйцем з допомогою пензлика.
Розрізати на шматочки – це і є наше майбутнє печиво.
Дивіться як зручно, папір з заготовками печива відразу перекладаємо на деко. Випікати при 200 градусах приблизно 10-12 хвилин. Ось така виходить краса)
Друге печиво з маком
Просто вмішати в тісто мак, тонко розкачати і розрізати. Точно також розрізати і обмазати яйцем. Випікати 10 хвилин при 200 градусах.
Виглядає апетитно і вийшло смачно.
Особливо зверну увагу! – я не додавала багато цукру, хотілося саме не солодке. Так що, якщо треба солодкість, просто насипте в тісто не 1 ложку, а 3.
Рецепт перевірений, робити легко, швидко, виходить смачно.